Wandelen

Wandelen, olijven en fresco’s

Het warme, lage licht tovert met de roodpaarse, bruine en gele herfstkleuren. De ochtend begroet je met een tintelende frisheid terwijl je je midden op de dag kunt koesteren in de heerlijke warmte van de najaarszon. In oktober begint de olijfoogst in Toscane. Rondom de “Frantoi”, de olijfmolens, hangt de geur van vers geperste olijven Op tafel verschijnen de flessen met het verse goudgroene goedje, de “Olio di Oliva extra vergine”. Gerechten in dit seizoen zijn gekruid en doortrokken van haar krachtige smaak. Het zoeken van truffels, kastanjes en paddestoelen maakt dit seizoen levendig en aantrekkelijk. Toscane is in deze periode van overvloed een bezoek dubbel en dwars waard!

Hoogtepunten van het Programma “Wandelen, olijven en fresco’s”

  • 1 a 2 dagdelen Olijven oogsten op Casa Faulle of bij een lokale producent
  • Het bijwonen van het persen bij de molen, in het italiaans ‘frantoi’
  • Een olijfolie & wijnproeverij om kennis te nemen van smaken & geuren
  • Een bezoek aan een olijf- en/of wijnmuseum met aandacht voor de geschiedenis, botanische, de symbolische, de cosmetisch-farmacologische en de astronomische aspecten van deze produkten.
  • We maken wandelingen met elk hun eigen karakter. Hierbij verkennen we de omgeving en treden we in de voetsporen van Hannibal en Fanciscus van Assisi. Je gids vertelt je tijdens het wandelen over de historie van het gebied en de bijzonderheden van de flora & fauna. Met een beetje geluk komen wij terug op Casa Faulle met eetbare lekkernijen!
  • Tweemaal een bezoek met gids aan lokale bezienswaardigheden in Cortona en Arezzo. Ineke Feitsma die de bezoeken begeleidt, zit boordevol kunsthistorische informatie. Zij is een enthousiaste, toeristische gids van de Toscaanse provincie Arezzo.

Het programma wordt per week aangepast op weersomstandigheden, lokale festiviteiten en eventuele wensen van de deelnemers.